Afstudeerproject: model voor voorspellen van de snelheid van MIC-vorming

Joey Roelofsen

Hallo, mijn naam is Joey Roelofsen (23) en ik zit in mijn laatste jaar van de Master Biomolecular Sciences aan de Rijksuniversiteit Groningen. Voor het laatste onderdeel van deze Master loop ik momenteel stage bij Microbial Analysis. Gedurende deze stage focus ik me op Microbiologically Influenced Corrosion (MIC). Deze roestvorming wordt veroorzaakt door micro-organismen en heeft de potentie om vele malen sneller schade aan te richten dan abiotische roestvorming. MIC is vooral een probleem onder zuurstofloze omstandigheden zoals diep water of onder de grond. MIC-preventie is dus vooral van belang voor metalen constructies die zich in deze omstandigheden bevinden, zoals leidingen, boorputten en onderwater funderingen.

Als deel van een groter plan, en aanvullend op de huidige producten van Microbial Analysis om MIC te kunnen voorspellen, werk ik aan een model dat uitspraken kan doen over de snelheid van MIC-formatie en verifieer ik dit model in het laboratorium. Het uiteindelijke doel is om onderbouwde uitspraken te kunnen doen over de snelheid waarmee MIC-gerelateerde problemen zouden kunnen ontstaan. Op basis van deze voorspellingen kan ons bedrijf een klant beter adviseren wanneer ze verwacht dat MIC een potentieel gevaar zou kunnen zijn.

Wat ik leuk vind aan mijn project bij Microbial Analysis, is voornamelijk de vrijheid die je hebt, maar ook de verantwoordelijkheid die je hierin zelf draagt. Wanneer je een goed onderzoeksplan opstelt, is er binnen dit bedrijf ruim de mogelijkheid om dit zo goed mogelijk uit te voeren. Daarnaast waardeer ik het erg dat ik hier, in tegenstelling tot stages binnen de universiteit, echt werk aan een commercieel product. Hierdoor wordt het belang van je werk elke dag benadrukt. Ik zie dan ook met veel plezier de komende maanden tegemoet.

Stagemogelijkheden bij Microbial Analysis

Als je ge├»nteresseerd bent in een stage bij Microbial Analysis, neem dan contact op met Sytze Keuning via e-mailadres loode@microbialanalysis.com.