Stagepoject: Ontwikkelen nieuwe assays voor identificatie van MIC in verschillende onderzoeksmonster

Carlijn Alblas

Ik ben Carlijn Alblas en volg de opleiding Biotechnologie met de major Forensic Sciences aan het Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Tijdens mijn stage bij Microbial Analysis, het zusterbedrijf van Bioclear earth, zal ik mij bezighouden met het opstellen van nieuwe assays voor het identificeren van MIC gerelateerde micro-organismen in verschillende onderzoeksmonsters, zoals water, grond of pigging debris. MIC staat voor microbiologisch beïnvloede corrosie en is een wereldwijd probleem. Micro-organismen kunnen op allerlei manieren snel en met veel schade het corrosieproces beïnvloeden. Daarom is het goed om te onderzoeken welke samenstelling micro-organismen erin een monster aanwezig is. Dit kan worden gedaan door bepaalde MIC gerelateerde targets in het genoom van micro-organismen op te sporen. Als er meer van deze targets bekend zijn, is nauwkeuriger onderzoek mogelijk, en kan de invloed van tot nu toe onbekende groepen micro-organismen worden onderzocht. Ook kan op grond hiervan een risico-inventarisatie worden gedaan.

Tot nu toe is de stage erg leerzaam. Ik leer steeds meer over moleculair technieken en vind het leuk dat er meerdere stagiaires onderzoek doen. Het is mooi om deel uit te mogen maken van een bedrijf dat meewerkt aan het identificeren en aanpakken van problemen door het denken in oplossingen vanuit de natuur. Ik hoop hieraan mijn steentje te kunnen bijdragen en ben benieuwd naar mijn resultaten!

Stagemogelijkheden bij Microbial Analysis

Als je geïnteresseerd bent in een stage bij Microbial Analysis, stuur dan een motivatiebrief met CV naar info@microbialanalysis.com.