Afstudeerproject: Identificeren van MIC gerelateerde micro-organismen door middel van netwerkanalyse

Elfy Ly

Ik ben Elfy Ly (26) en ik studeer MSc Bioinformatics and Systems Biology aan de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit. Tijdens mijn afstudeerstage bij Microbial Analysis doe ik onderzoek naar het 16S rRNA NGS data en is het mijn doel om MIC gerelateerde organismen te identificeren door middel van netwerkanalyse. 

Eén derde van de corrosieschade wordt veroorzaakt door micro-organismen, wat onder andere kan leiden tot milieuverontreiniging. Deze vorm van door micro-organismen veroorzaakte corrosie wordt ook wel MIC (Microbiological Influenced Corrosion) genoemd. Bij het vermoeden van MIC schade wordt gekeken of er MIC gerelateerde organismen aanwezig zijn. Om deze diagnose nog verder te verbeteren zullen er meer MIC gerelateerde organismen gevonden moeten worden. Door het 16S rRNA gen te sequencen uit milieumonsters kunnen een groot deel van de bacteriën en archaea geïdentificeerd worden die zich in het monster bevinden. Tijdens mijn onderzoek ga ik kijken naar welke micro-organismen vaak opduiken in MIC-monsters en met welke micro-organismen de MIC micro-organismen vaak samen voorkomen.

Ik vind het mooi waar Bioclear earth en Microbial Analysis als missie voor staan en ik ben erg blij dat ik mag deelnemen aan een innovatieve en duurzame oplossing voor corrosieschade. En nog een pluspunt is dat iedereen hier erg aardig en flexibel is!